Inspanning - ontspanning - bewustwoording

Tijd om los te laten

Detail

Gestapeld

Natuurcoaching

Samen op weg De mens heeft van nature alles in zich. Maar niet altijd zijn wij ons bewust van onze eigen wensen, behoeften, motieven, talenten en verlangens. Een vaag, onrustig gevoel maakt zich van ons meester. Het komt en gaat, maar dat ‘iets’ blijft roepen in ons, de ene keer laat het heftiger van zich horen dan de andere keer. Soms is het weer even weg, maar verdwijnen doet het niet. Ontdekken wat ons beweegt en raakt, ons diepste verlangen ruimte geven, laat mensen stralen. Dit pad is voor ieder mens uniek. Er is geen afgebakende route van A naar B.

Samen wandelend stilstaan bij levensvragen, persoonlijke keuzes en andere kruispunten die er voor jou werkelijk toe doen. Wandelen in de buitenlucht brengt beweging, zowel in de benen als het hoofd. Het levert letterlijk ‘licht, lucht, rust en ruimte’. Jouw vraagstuk staat centraal tijdens de wandeling. De ervaring leert dat een gesprek in de natuur tegelijkertijd ontspant, verheldert en relativeert. Waardevolle ingrediënten bij het ontwarren van een persoonlijk vraagstuk, het maken van een belangrijke keuze, of doorlopen van een moeilijke fase in je leven. De energie die uitgaat van de natuur vertraagt en inspireert. De natuur opent je en brengt je terug bij jezelf. Dit is ook waar alle antwoorden te vinden zijn en op je liggen te wachten. Toch lijkt het voor onze huidige generatie vanzelfsprekend om antwoorden en oplossingen buiten onszelf te zoeken. Dit is slechts afleiding, vervanging en uitstel. Je bewust worden en luisteren naar jouw binnenwereld in plaats van jouw buitenwereld, zal je antwoorden opleveren die het grote verschil maken.

Zoveel unieke bomen in een bos... Tijdens de wandelingen verwerf je inzicht in je kwaliteiten, talenten, uitdagingen, valkuilen en allergieën. Het is aan jou om te bepalen of het tijd is om oude manieren en gewoonten los te laten en letterlijk ruimte te maken voor datgene dat nu beter bij je past. Dit laat je energie weer stromen, brengt creativiteit, zin in het leven, inspireert tot in beweging komen en laat je stralen.

Ik nodig je uit om mee te lopen. Jezelf tijd en ruimte gunnen om zo jouw essentie aan het licht te brengen.

Het gesprek kiest zijn natuurlijke flow, zoals water stroomt. Vragen van mijn kant, afgewisseld met momenten van stilte, kijken en ervaren, brengen je op een natuurlijke manier naar het antwoord dat je altijd zelf in je hebt. De symboliek en metaforen waar de natuur vol van is, zijn hierbij een prachtig hulpmiddel. Deze symbolen en metaforen terugkoppelen naar jouw eigen situatie levert in veel gevallen op een natuurlijke manier puzzelstukjes en inzichten die jou verder helpen. Het ritme van de natuur, de invloed van de seizoenen ofwel de natuur is een feilloos spektakel, dat zich altijd en overal laat zien. De natuur gebruiken als spiegel.

Mijn rol is je helpen het onzichtbare in jou zichtbaar te maken, ofwel je helpen je bewust te worden van datgene wat voor jou echt belangrijk is!


Built by SiteforSites 2009